מרוקו למטייל

המדריך למרוקו

מאכלים מרוקאים

Picture of 'admin'

'admin'

האוכל המרוקאי איננו זר לחיך הישראלי, ורבים מהמאכלים שהתפתחו בו אומצו באהבה למטבח הישראלי. עם זאת, כדאי לקחת בחשבון, שגם המאכלים המוכרים והאהובים עלינו, מוגשים במרוקו בגרסה חריפה יותר. בנוסף, במרוקו תוכלו לטעום, בנוסף לקוסקוס ולמרק החרירה המוכרים, גם לא מעט מטעמים שפחות נפוצים בארץ.

המטבח המרוקאי ספוג השפעות מספרד האנדלוסית, ממדינות ערב ומהמטבח הצרפתי, ומתקיים בו שילוב קסום של טעמים, ריחות ומראות מעוררי תיאבון, בזכות שפע של תבלינים עדינים ושילובי טעמים מסקרנים.

חופשה במרוקו – עוד מידע חשוב

טיסות למרוקו – מידע חשוב והשוואת מחירים

טיסות פנים במרוקו – השוואת מחירים והזמנות

קניית דירהם מרוקאי (MAD) לחופשה במרוקו

השכרת רכב במרוקו

כרטיס סים במרוקו

השכרת אופנוע במרוקו – השוואת מחירים ומידע שימושי

במטבח המרוקאי תוכלו למצוא זיתים ירוקים בשילוב קליפת לימון משומרת ומוחמצת, שהוקפצו לטאג'ין של עוף נימוח, פשטידת בשר יונים עשירה ומתובלת בקינמון וסוכר, סרדינים מצופים בשילוב כוסברה, פטרוזיליה, כמון וצ'ילי ועוד הרבה מטעמים, שמענגים את החושים ומשמחים את הלב.

סדנאות וסיורים קולינריים במרוקו

אם אתם אוהבים אוכל טוב, מרוקו היא מקום נפלא לבלות בו את החופשה שלכם, ואם אתם נהנים גם לבשל, ותמיד מחפשים מתכונים חדשים, שילובי טעמים מעניינים וטכניקות לא מוכרות, מומלץ מאוד לשלב בחופשה שלכם במרוקו כמה מסיורי האוכל והבישול הזמינים לתיירים. בכל עיר ובכל אזור במרוקו תוכלו למצוא סדנאות בישול, סיורי טעימות וקורסים מזורזים, במהלכם תוכלו להכיר מקרוב את המטבחים המקומיים (לכל עיר ולכל אזור יש את המטעמים הייחודיים להם, בהתאם לחומרי הגלם האופייניים לאותו אזור ולהשפעות הבינלאומיות שהשתלבו במטבחים המקומיים לאורך ההיסטוריה).

ריכזנו עבורכם מספר דוגמאות לפעילויות קולינריות אותן תוכלו לשלב בטיול שלכם:

מרקש: סדנת בישול מרוקאי מסורתי כולל ביקור בשוק

סדנת בישול בבית בלב המדינה של מרקש. השפים חמיסה וקאוטאר יקבלו את פניכם עם תה נענע מסורתי, ויארחו אתכם לארוחה מרוקאית, אותה תבשלו אתם ביחד. בשלב ראשון, השפים יעזרו לכם לתכנן את התפריט לארוחה, ולאחר מכן תצאו עם אחד מהם לסיור בסוק הישן של מרקש. במהלך ההליכה דרך השוק לקניית חומרי הגלם הטריים תלמדו עוד על התרבות הקולינרית המרוקאית.

לאחר שתשובו מהשוק, תיכנסו למטבח להכנת המנות המרכיבות את הארוחה. ניתן להזמין סיור במסגרת קבוצתית או פרטית. כאשר הארוחה מוכנה, תשבו ליהנות ממנה, ביחד עם הקבוצה או עם החברים הקרובים ובני המשפחה שלכם, בהתאם לסוג הסדנה שבחרתם.

להזמנת סדנת בישול מרוקאי מסורתי בעיר מרקש לחצו כאן

סיור אוכל רחוב לילי במרקש

הסיור מתחיל בשוק מלאח, עם הסבר קצר על ההיסטוריה של השוק של העיר. משם תצאו לטייל בין הדוכנים העמוסים פירות טריים, בשר, עופות וירקות. תצפו בבעלי דוכנים המכינים מאפים מסורתיים ותקבלו הצצה לתרבות המיקוח בשווקים המרוקאים.

במהלך הסיור תיהנו מטעימות של מאכלים מקומיים, כמו מאפים מתוקים, טאג'ין מסורתי בטאבון פחמים ועוד, תתרעננו עם משקה שקדים טעים ותטעמו מחומרי הגלם המקומיים, כמו זיתים עסיסיים ותמרים מתוקים. במהלך סיור תקבלו גם מתכון לאחת המנות המקומיות, כמזכרת ייחודית, שבעזרתה תוכלו לשחזר בבית את החוויה הקולינרית שעברתם.

להזמנת סיור אוכל רחוב לילי במרקש לחצו כאן

אסאוריה: שיעור בישול מרוקאי בסגנון משפחתי מסורתי

המדריך שלכם ייקח אתכם לביקור בשוק של אסואוריה, ויספר לכם על התוצרת המקומית, כמו גם על המסורות והמנהגים המרוקאיים. לאחר מכן תמשיכו לבית מקומי מסורתי, שם תתקבלו באירוח מרוקאי אותנטי.

במהלך השעות הקרובות, ילמדו אתכם איך לבשל ארוחה טעימה של מאכלים מקומיים. חדיג'ה, המארחת שלכם, תחלוק אתכם סיפורים על אוכל, על משפחתה ועל חייה. ברגע שהיצירות הקולינריות שלכם מוכנות, תוכלו להתענג על הטעם האמתי של הבישול המשפחתי המרוקאי, בארוחה המוגשת בהמון אהבה.

להזמנת שיעור בישול מרוקאי בסגנון משפחתי מסורתי לחצו כאן

אגאדיר: יום טיול לעמק פרדייז כולל סדנת בישול

עמק פרדייז (גן העדן) הוא נווה מדבר עם בריכות טבעיות טריות המוקפות בעצי דקל והרים עוצרי נשימה. הטיול מתחיל בנסיעה מאגאדיר לכיוון האימוזר דרך כביש הדבש, מצפון לאגאדיר. התחנה הראשונה שלכם תהיה בכפר הבננות, שם תלקטו את הפירות והירקות הטריים שבהם תשתמשו בהמשך בשיעור הבישול. בעמק פרדייז תיהנו מטיול רגלי של כ-20 דקות, ולאחריו תיהנו מזמן רגיעה בבריכות הטבעיות, המושלמות לשחייה ולצינון. לאחר ההפסקה המרעננת בטבע, תיסעו לגן שקט ויפהפה למפגש בישול, בו תפגשו את השף שלכם, שילמד אתכם כיצד להכין תבשיל טאג'ין ותה מרוקאי מסורתי. לאחר שתסיימו לאכול את הארוחה באוויר הפתוח, תשובו בנסיעה בחזרה לאגאדיר.

להזמנת יום טיול לעמק פרדייז, כולל סדנת בישול (אגאדיר) לחצו כאן

סדנת בישול של יום שלם בפאס

שיעור בישול בבית מרוקאי מסורתי בעיר פאס, שנבנה במאה ה-14. לבחירתכם מגוון אפשרויות, כגון: טאג'ין, קפטה עם רוטב עגבניות וביצים, ג'אז' (עוף) מקאלי, לימונים משומרים, משווי (גריל), טלה עם שזיפים מיובשים, קוסקוס עם שבעה ירקות, סאפה, פסטיל, מרוקאי מרקים מסורתיים: (חרירה, עשבי תיבול) וסלטים מרוקאים, כמו טקטקוקה – עם מלפפונים קצוצים, עגבניות ובצל, בקולה, סלט אורז וטונה, סלט תפוחי אדמה, סלט שעועית ירוקה). ישנה גם אפשרות להכין לחם ולקחת אותו לפראן (תנור) המקומי לאפייה. תוכלו גם לנסות להכין מאפים מרוקאים שונים כמו עוגיות, בקלאווה ושאר פינוקים מתוקים.

לאחר שתבחרו באילו מאכלים תרצו להתנסות, תצאו לסיור בשוק המקומי לקנות את המצרכים הנדרשים, ולהכיר מקרוב את התבלינים המרוקאיים המיוחדים (ראס אל-חנוט, אניס, חילבה, שומשום, קינמון, זעפרן, ג'ינג'ר, כורכום). לאחר הקניות תשובו אל המטבח ותתחילו לבשל בליווי השף המקומי את הארוחה שבחרתם להכין, וכשתסיימו תשבו סביב שולחן מעוגל ותיהנו ממעשה ידיכם.

להזמנת סדנת בישול של יום שלם בעיר פאס לחצו כאן

טנג'יר: חווית בישול טאג'ין עוף וזיתים

הסדנה תיפתח בלימוד טכניקות אותנטיות להכנת לחם מרוקאי. לאחר שתסיימו את הכנת הלחם, תיקחו אותו לאפייה בתנור עצים ציבורי. בשלב הבא תלמדו כיצד להכין תה נענע מרוקאי, ותשמעו על המסורות והמנהגים הקשורים לאירוח מרוקאי. לאחר מכן תעברו לתחנת בישול בה תכינו את המנה שלכם. בזמן שהמנה שלכם תתבשל, תבקרו בחנות תבלינים מקומית ובשוק מסורתי בטנג'יר – סוק בערבית מרוקאית. לבסוף, תחזרו לסיים לקשט את הארוחה הטעימה שהכנתם ואז תשבו לאכול ביחד עם הקבוצה.

הפעילות כולה מלווה במוזיקה קלאסית אנדלוסית, שתכניס אתכם לאווירה מיוחדת, התואמת את הקולות, הריחות, הטעמים והמראות של חוויית הבישול המיוחדת.

להזמנת חווית בישול טאג'ין עוף וזיתים בטנג'יר לחצו כאן

10 מאכלים שלא כדאי לפספס במהלך החופשה במרוקו

ריכזנו עבורכם עשרה מאכלים מרוקאים נפוצים, שאותם תוכלו למצוא במסעדות ובדוכנים במרוקו – חלקם מוכרים לנו מהמטבח המרוקאי-ישראלי, וחלקם קצת פחות, בוודאי למי ששורשיו אינם מרוקאים.

בסרה

מרק שעועית פאבה, המוגש באופן מסורתי לארוחת בוקר, עם מעט שמן זית, כמון ולחם טרי שיצא מהתנור. אם אתם רוצים מנה טעימה, משביעה וזולה, זו המנה שתרצו לקבל.

טאג'ין עוף

טאג'ין הוא סיר בישול, העשוי מחמר, עם מכסה בצורת חרוט, המזוהה מאוד עם המטבח המרוקאי. טאג'ינים מבעבעים הם מראה נפוץ בכל בית מרוקאי, מסעדה ביתית בצד הדרך, כמו גם במסעדות גורמה מהשורה הראשונה. כמעט תמיד יוגש הטאג'ין לצד לחם טרי וחם.

טאג'ין עוף
טאג'ין עוף

צ'רמולה דגים

מרוקו מתגאה במגוון עשיר של מנות דגים מחופי הים האטלנטי ומהים התיכון, שמרוקו גובלת בשניהם. צ'רמולה מורכבת משילוב של עשבי תיבול ותבלינים. דגי המקרל הטריים מושרים במרינדת צ'רמולה לפני שהם נצלים על גחלים, ולאחר מכן מוגשים לצד צ'רמולה כרוטב לטבילה.

מרק חרירה

אחד המאכלים המוכרים והאהובים על ישראלים חובבי בישול מרוקאי. מרק החרירה עשיר בעגבניות, עדשים, גרגירי חומוס ובשר טלה. המרק מוגש במרוקו עם סחיטת מיץ לימון טרי, עלי כוסברה טריים קצוצים ולצד בייגלה מתוק ודביק, הקרוי צ'בייקה.

קפטה טאג'ין

תבשיל טאג'ין של בשר בקר או טלה, עם שום, כוסברה טרייה, פטרוזיליה, קינמון וכוסברה טחונה. חומרי הגלם מגולגלים לכדורים ומתבשלים ברוטב עגבניות ובצל. רגע לפני שהמנה מוכנה, שוברים לתוך הרוטב ביצים, שמתבשלות בו במהירות באופן מושלם.

זאלוק

כידוע, ארוחות מרוקאית נפתחות במגוון של לפחות עשרה סלטים של ירקות מבושלים. במרוקו, לצד סלטי הפלפלים והעגבניות, הגזר המתוק והזיתים, ניתן למצוא גם את הזאלוק – מטבל של חציל מעושן, מתובל בשום, פפריקה, כמון ומעט אבקת צ'ילי.

מקודה

כדורי תפוחי אדמה קטנים מטוגנים בשמן עמוק. המקודה טעימים במיוחד כשאוכלים אותם טבולים ברוטב חריסה חריף.

קוסקוס

כולנו מכירים את קוסקוס הסולת האהוב, שהפך למנה ישראלית, גם בבתים ללא כל שורשים מרוקאים. במרוקו תוכלו לאכול "סקסו" או קוסקוס, שהוא פסטה מחיטה משובחת מגולגלת ביד. הקוסקוס מאודה מעל תבשיל בשר וירקות, הירקות נדחקים לדפנות והרוטב מוגש בנפרד.

בסטילה

פשטידה מיוחדת, שהיא היהלום שבכתר המטבח הפאסי (מהעיר פאס) המעולה. הפסטילה עשויה שכבות של מאפה בצק דקיק בעובי של נייר, ממולא בתערובת של בשר יונים, שקדים וביצים מתובלות בזעפרן, קינמון וכוסברה טרייה. המאפה מוגש מאובק בציפוי סוכר וקינמון.

סרדינים חריפים

מרוקו היא היצואנית הגדולה בעולם של סרדינים, ובאופן טבעי, הם מחומרי הגלם הנפוצים ביותר במדינה. בכל רחבי מרוקו תוכלו למצוא סרדינים, המטופלים במגוון טכניקות: מטוגנים, ממולאים ומבושלים ברוטב פיקנטי. מומלץ לא לעזוב את מרוקו לפני שניסיתם לפחות חלק ממנות הסרדינים המשובחות שמוגשות במסעדות ובדוכנים ברחבי המדינה.

מעוניינים בטיול מאורגן?

אנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר בטלפון או בטופס ונחזור אליכם עם הצעות שוות במיוחד.

פוסטים נוספים שיעניינו אותך

אזורים במרוקו

השכרת רכב בסעודיה – כל מה שצריך לדעת

השכרת רכב בסעודיה היא דרך מצוינת שתעניק לכם את האפשרות לטייל ברחבי המדינה המרתקת בצורה הנוחה ביותר, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר על מדינה

אסווירה

10 מלונות מומלצים באסווירה

בדקנו מגוון מקומות אירוח באסווירה: וילות עם בריכה, דירות, ריזורטים יוקרתיים ועוד, וריכזנו עבורכם 10 בתי מלון מומלצים באסווירה, שקיבלו בבוקינג ציונים גבוהים מלקוחות ששהו בהם.

מרכז מידע

ויזה למרוקו – מידע למטייל הישראלי

מרוקו הקסומה, בין היעדים האהובים ביותר על המטייל הישראלי, מעולם לא הייתה קרובה יותר: גם טיסות ישירות למרקש, וגם האפשרות החדשה להוצאת ויזה למרוקו באופן