מאכלים מרוקאים

מאכלים מרוקאים

האוכל המרוקאי המוכר לנו והאהוב כלכך מוגש במרוקו בגרסה חריפה יותר ועם מאכלים שפחות מוכרים לנו כמו הקוסקוס והמרק חרירה .
המטבח המרוקאי הוא אחד המטבחים הגדולים בעולם, בישול מרוקאי שופע תבלינים עדינים ושילובי טעמים מסקרנים. זיתים ירוקים בשילוב קליפת לימון משומרת ומוחמצת קצוצה שהוקפצה לטאג'ין של עוף נימוח, פשטידת בשר יונים עשירה ומטובלת בקינמון וסוכר או סרדינים מצופים בשילוב טעים של כוסברה, פטרוזיליה, כמון וצ'ילי.
בהשפעת ספרד האנדלוסית, ערב וצרפת, המטבח של מרוקו הוא שילוב טעים של טעמים מעוררי תיאבון שהופכים אותו לייחודי.

1. בסרה
מרק שעועית פאבה
תמורת כמה שקלים תקבלו מרק עשיר של שעועית מיובשת המוגש באופן מסורתי לארוחת הבוקר עם קצת שמן זית, כמון ולחם טרי מהתנור.

2. טאג'ין עוף
טאג'ין הוא סיר הבישול העשוי מחימר עם מכסה חרוטי הנותן את שמו לשלל כלים. ניתן לראות טאג'ינים מבעבעים בכל מסעדה בצידי הדרך גם במסעדות מהשורה הראשונה וכמובן בכל בית מוגשים תמיד עם לחם.

טאג'ין עוף
טאג'ין עוף

3. צ'רמולה דגים
מקרל במרינדת צ'רמולה
מרוקו מתגאה במגוון עשיר של מנות דגים מחופי הים האטלנטי הארוך וגם מהים התיכון שלה. צ'רמולה הוא שילוב של עשבי תיבול ותבלינים המשמשים כמרינדה לפני הצלייה על גחלים, וכרוטב לטבילה.

4. חרירה
מרק מרוקאי
מרק חרירה עשיר בעגבניות, עדשים, גרגרי חומוס ובשר טלה, אוכלים אותו עם סחיטת מיץ לימון ומעט כוסברה קצוצה מעל , מוגש עם בייגלה מתוק דביק שנקרא צ'בקייה.

5. קפטה טאג'ין
בשר בקר או טלה עם שום, כוסברה טרייה ופטרוזיליה, קינמון וכוסברה טחונה מגלגלים לכדורים ומבשלים ברוטב עגבניות ובצל.
רגע לפני שהמנה מוכנה, ביצים נשברות ברוטב ובמהרה מבשלות לשלמות.

6. זאלוק
מטבל חצילים
ארוחות מרוקאיות מתחילות בלפחות עשרה סלטים של ירקות מבושלים . בדרך כלל עם פלפלים ועגבניות ירוקות, גזר מתוק ומנה של זיתים מקומיים בצד. זאלוק הוא מטבל חצילים מעושן, מתובל בשום, פפריקה, כמון ומעט אבקת צ'ילי.

7. מקודה
עוגת תפוחי אדמה
מקודה הם כדורי תפוח אדמה קטנים מטוגנים בשמן עמוק, טעימים טבולים ברוטב חריסה חריף.

8. קוסקוס
עוף וקוסקוס
"סקסו" או קוסקוס הוא פסטה מחיטה משובחת מגולגלת ביד. הקוסקוס מאודה מעל תבשיל בשר וירקות, הירקות נדחקים לדפנות והרוטב מוגש בנפרד.

9. בסטילה
פסטילה מתובלת בעוף ומשמש
הפשטידה המיוחדת הזו מייצגת את שיא המטבח הפאסי (מהפאס) המעולה.שכבות של בצק מאפה דקיק מנייר תערובת של בשר יונים, שקדים וביצים מתובלות בזעפרן, קינמון וכוסברה טרייה, כשהכול מאובק בציפוי סוכר וקינמון.

10. סרדינים חריפים
מרוקו היא היצואנית הגדולה בעולם של סרדינים. באופן טבעי בכל רחבי מרוקו תמצאו סרדינים בצורות שונות , סרדינים מטוגנים, ממולאים ומבושלים ברוטב צ'רמולה פיקנטי הם מאכל חובה לכל מי שמבקר כאן .

כתבות שאולי יעניינו אותך