מטבע ועלויות טיול במרוקו
המטבע במרוקו נקרא דירהם, כמו בדובאי ובעוד מדינות ערביות. הערך של דירהאם מרוקאי אחד מול השקל הוא כ-0.35 אגורות. שימו לב, כי שערי המטבע משתנים מעת לעת. כאשר מדובר ברכישות קטנות, התנודות במטבע אינן משמעותיות לחישוב ההמרה בין שקל לדירהאם מרוקאי, אך אם אתם מתכוונים לבצע רכישה במחיר גבוה יחסית, מומלץ לבדוק את השער המדויק בסמוך ליציאה לחופשה במרוקו.
לפני שתעלו על הטיסה למרוקו, מומלץ לכם להצטייד מבעוד מועד במטבע המקומי, כדי שלא תצטרכו להתעסק בחיפוש אופציות מקומיות להמרת מט"ח, במדינה שאינכם מכירים. שירותי חברת FlyMoney הישראלית, יאפשרו לכם לרכוש דירהאם מרוקאי בכרטיס אשראי אונליין, ולאסוף אותו בעמדות בנק הפועלים בטרמינל 1 או טרמינל 3 בשדה התעופה בן גוריון ביום הטיסה (פתוח 24 שעות ביממה). השימוש בשירות של פליי מאני יאפשר לכם גם לפרוס את התשלום על המט"ח בכרטיס האשראי לתשלומים, ולנהל בצורה יעילה יותר את תקציב החופשה שלכם במרוקו.
לנוחיותכם, צירפנו כאן קישור לשירות הזמנת מט"ח לנתב"ג:
באופן כללי, המחירים במרוקו זולים בהשוואה לישראל. עם זאת, חשוב לזכור, שכמו בכל מדינת עולם שלישי, כמעט תמיד ינסו למכור לכם מוצרים ושירותים במחיר גבוה יותר מהמחיר שינקבו בו ללקוחות מקומיים, משום שיסמכו על כך שעבורכם הפער איננו משמעותי, ושאינכם מכירים את המקום מספיק על מנת לדעת שאפשר לשלם פחות.
טיול במרוקו – עוד מידע שימושי
טיסות למרוקו – מידע חשוב והשוואת מחירים
טיסות פנים במרוקו – השוואת מחירים והזמנות
קניית דירהם מרוקאי (MAD) לחופשה במרוקו
השכרת אופנוע במרוקו – השוואת מחירים ומידע שימושי
בגדול, אפשר לומר שמרוקו יותר זולה מישראל בצורה משמעותית, ויש אומרים שתוכלו לשלם בה על כל דבר את מחצית המחיר שתשלמו בארץ, אבל הכול כמובן תלוי עד כמה טוב תכננתם והתכוננתם לחופשה במרוקו, ועד כמה אתם מוכנים להתמקח על מנת להשיג את המחיר המשתלם ביותר על הקניות והמזכרות שתרכשו במהלך החופשה עצמה.
אנחנו במרוקו למטייל נעזור לכם להבין כמה, פחות או יותר, אמורים לעלות במרוקו מוצרים ושירותים בסיסים. כמובן, שבמידה ויש אתכם מדריך או מכר מקומי, מומלץ להשתמש בכישורי השפה שלו ובהיכרותו עם המדינה, בכדי לשלם פחות.
שימוש בכרטיס אשראי במרוקו
בחלק מבתי העסק במרוקו יופיעו על חלון העסק מדבקות, המעידות על כיבוד של כרטיסי אשראי בינלאומיים, אבל מומלץ לבדוק מראש האם הם אכן מכבדים כרטיסי אשראי, משום שלא תמיד הם אכן עושים זאת. באופן כללי, ובמיוחד אם אתם מתכננים לערוך קניות בשווקים, מומלץ לצאת לקניות מצוידים בדי כסף מזומן, שיספיק לכם כדי לרכוש את המוצרים שאתם מעוניינים בהם. אם אין לכם מספיק דירהאם מרוקאי מזומן, סביר שעסקים מקומיים רבים יסכימו לקבל מכם דולרים או יורו (עדיף לפרוט למטבעות קטנים עוד בעודכם במלון, ולא להסתבך עם חישובים והמרות תוך כדי הקניות).
"בקשיש" במרוקו
משמעות המונח "בקשיש" הוא מתן שוחד על מנת לעקוף מגבלות חוקיות או אחרות. למרות התדמית של מרוקו, מדובר בנוהג שאיננו נפוץ, ורק לעתים נדירות תיתקלו בדרישה לתשלום בקשיש.
כמה עולות מתנות ומזכרות במרוקו
בדרך כלל, כשהמוכר בסוק (שוק) יזהה שאתם תיירים, הוא יקפיץ את המחיר של המוצר שאתם מתעניינים בו פי 2 או אפילו יותר. כדי להימנע מלשלם מחיר מופקע, מומלץ לבדוק את המחירים במספר דוכנים או חנויות, ולאחר שתבחרו את בית העסק שבו אתם מעוניינים לבצע את הרכישה, להתחיל להתמקח (אל תתביישו להציע מחיר ששווה לרבע מהמחיר הנקוב, ולעלות בהדרגה מעלה, לכיוון מחצית המחיר הראשוני – כך מקובל בתרבות המיקוח המקומית).
מחירון עלויות למוצרים ושירותים בסיסיים במהלך הטיול במרוקו
- ארוחת בוקר פשוטה: 20-30 דירהם או 7-10 שקלים
- תה עם נענע: 10-20 דירהם או 3.5-7.5 שקלים
- ארוחת טאג'ין צמחונית: 30-80 דירהם או 10-30 שקלים
- בקבוק מים: 5-10 דירהם או 2-4 שקלים
- בירה: 20-30 דירהם או 7-10 שקלים
- כוס קפה: 10-20 דירהם או 1-2שקלים
- קוקה קולה: 5-10 דירהם או 2-4 שקלים
- מיץ טבעי סחוט: 10-20 או 3.5-7.5 שקלים
- קורס בישול: 500-600 דירהם או 180-220 שקלים
- חמאם יוקרתי: 200-600 או 70-220 שקלים
- השכרת אופניים: 100-150 או 35-55 שקלים
- מונית – מונה התחלתי: 7 דירהם או 3 שקלים
- מונית – מחיר לקילומטר: 7 דירהם או 3 שקלים
- השכרת רכב ליום: 200-300 דירהם או 70-110 שקלים
- כניסה למוזיאון: 10-20 דירהם או 3.5-7.5 שקלים
אפליקציות לטיול במרוקו
כיום, כשאנחנו מתכננים טיול או חופשה בחו"ל, הטלפון הנייד מחליף את המפות והמדריכים, שבעבר היינו נדרשים לסחוב אתנו לאורך הטיול. הטלפון הסלולרי הפך בעצם לאחד הכלים הכי חשובים למסע, חופשה או טיול. אנחנו במרוקו למטייל ריכזנו עבורכם את האפליקציות שכדאי שתוודאו שמותקנות בטלפון הנייד שלכם לפני שאתם יוצאים לחופשה במרוקו.